TOTS SANTS EN TEMPS DE COVID: SENSE FESTES DE CASTANYADA I HALLOWEEN I AMB LIMITACIONS AL CEMENTIRI

Enguany, la celebració de la festivitat de Tots Sants vindrà marcada per les mesures i restriccions establertes des del Govern espanyol i el Govern de la Generalitat de Catalunya per evitar els brots de contagi per COVID-19.

Protecció Civil ha informat de totes les mesures que cal tenir presents aquest any. Igual que ha passat amb altres festes tradicionals, la celebració de Tots Sants s’haurà d’adaptar per l’actual situació de la pandèmia.

La principal mesura és evitar concentracions o aglomeracions de persones, per tant, s’ha decidit que cal celebrar aquest festa en família, en grups reduïts de màxim 6 persones i respectant l’horari del toc de queda.

Queden prohibides activitats com la de “truc o tracte” per a qual els nens i nenes van disfressats casa per casa o als establiments a demanar llaminadures i tampoc es poden fer els passatges del terror.

Des de l’Ajuntament, es fa una crida a extremar la higiene en cas de reunions i es remarca la importància i l’obligatorietat de dur la mascareta degudament posada. Es recorda que una màscara d’una disfressa en cap cas pot substituir una mascareta de protecció.

Aquest any, el cementiri municipal ha posat en marxa un dispositiu especial per tal d’evitar aglomeracions que afavoreixin la propagació de la COVID-19 al recinte durant la festivitat de Tots Sants. Es demana a la població no deixar per última hora la visita al cementiri, evitar els horaris de més afluència i limitar la seva estada dins del recinte a no més de 30 minuts.

Recordem que les festes, les revetlles amb ball i les botellades estan absolutament prohibides i que no es pot consumir ni aliments ni begudes a la via públic.