“QUIN ÉS EL MILLOR FUTUR PERSONAL I PROFESSIONAL PER AL MEU FILL/A?” A CÀRREC DE MIQUEL SOLÉ I SANABRA

 • PRESENTACIÓ:

El millor futur professional pels nostres fills/es serà aquell que parteixi del seu talent natural i que els possibiliti desenvolupar una professió que els emocioni i que estigui en concordança amb els seus valors personals. L’èxit perdurable es dóna quan la tria està alineada amb aquests principis.

L’objectiu d’aquesta xerrada és proporcionar elements i eines als pares i mares per acompanyar els seus fills/es en la construcció del seu futur personal i professional.

 • GUIÓ:
 1. La societat actual: El món és global o local? Quins professionals busquen les empreses? S’ha de ser emprenedor?
 2. Què és l’èxit? Quin èxit volem pels nostres fills/es?
 3. Bona sort?: treball i atzar.
 4. El viatge a Ítaca: com entendre les dificultats que viuen els alumnes a 4rt de l’ESO i al Batxillerat a nivell acadèmic i emocional.
 5. Què és el talent? Quin tipus d’intel·ligència té el nostre fill? Quines competències posseeix?
 6. Manual de viatge per a pares: consells pràctics per acompanyar als fills.
 7. Quina és la marca personal i professional del nostre fill/a? Quins estudis pot triar?

  Miquel Solé i Sanabra, és catedràtic de Geografia i Història. Premi extraordinari de llicenciatura. Assessor d’orientació acadèmica i professional de la Fundació Bertelsmann. Assessora alumnes i pares en la gestió del desenvolupament acadèmic, personal i orientació professional dels joves. També fa assessorament a empreses en competències, lideratge i gestió d’equips.

 • Postgrau en Desenvolupament en Direcció de Persones, OW programa executive.
 • Postgrau Practitioner en PNL a l’Institut Gestalt.
 • Ha estat:coordinador general i comissari del Programa Olimpíada Cultural de la sots seu Olímpica de Terrassa (1991-1992).
 • Gerent del Barcelona Centre Universitari (1998-2003).
 • Director de la Fundació Cecot Formació (2003-2007).
 • Director de Fundació Cultural Unnim ( Centre Cultural-EUNCET) (2007-2011).

Ha desenvolupat i publicat diversos treballs d’historiografia local, arqueologia industrial i gestió cultural. Autor de diversos llibres d’història com “1714. Fineixi la Nació amb Glòria. Els fets i les conseqüències”. Editorial Barcanova, Barcelona 2014, així com coautor de publicacions de caràcter docent com “Speharad: geografia i història d’Espanya i dels Països Hispànics”. Editorial Barcanova, Barcelona 1986, “ Medi Social i Cultural 5” Editorial Vicens Vives 1994,entre d’altres.