AJUTS. Explotacions agràries afectades pels aiguats d’octubre de 2019 o pel temporal Glòria de gener de 2020

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha publicat, al Diari Oficial de la Generalitat d’Agricultura (DOGC), l’Ordre per la qual s’aprova les bases reguladores dels ajuts destinats a les explotacions agràries afectades pels aiguats d’octubre de 2019 o pel temporal Glòria de gener de 2020

Els dies 22 i 23 d’octubre de 2019 es va produir un episodi molt important d’aiguats torrencials que van afectar diverses comarques de Catalunya afectant de manera molt greu un bon nombre d’explotacions agràries.

Igualment, del 20 al 23 de gener de 2020, el temporal Glòria, va produir aiguats, episodis de vent, desbordaments de rius, i invasió d’aigua salada en terrenys costaners. Això va ocasionar danys agraris i pesquers molt importants.

Així, l’objecte d’aquests ajuts, que el DARP convocarà properament, és la recuperació del potencial productiu de les parcel·les de les explotacions agràries que han patit afectacions importants en el seu potencial productiu com a conseqüència dels aiguats d’octubre de 2019 o pel temporal Glòria de gener de 2020, per a garantir la seva viabilitat econòmica.